Lisans Ders Programı Duyuruları

1. Ders Kayıt Tarihleri
  2. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi ders kayıt tarihleri için tıklayınız.

3. Mühendislik Tamamlama Programı Ders Kayıtları
  4. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı güz dönemi öncesi ders planları ve son ders planı arasındaki ders denkliklerini buradan görebilirsiniz.
  5. ING 112 dersini,
  6. a- 2017-2018 güz dönemi ve sonrası planlara tabi olup, ING 101 veya ING 102 kodlu dersi alan öğrenciler ING 112 dersini alamayacaktır. Bu öğrencilerden derslerini tekrar etmek isteyenler, aynı kodla açılmış olan ING 101 veya ING 102 kodlu dersi tekrar edeceklerdir.

b- Ders planında ING 112 kodlu dersi olan ve ÖİDB tarafından ders atanmayan (yatay-dikey geçiş, transfer vb.) öğrenciler, İTÜ YDY Yeterlilik Sınavı sonucunda 85 ve üzeri not alan veya bu nota muadil tabloda verilen (TOEFL PBT+TWE, TOEFL IBT, PTE) skorları olanlar, bahar dönemi ders kayıtları sırasında ING 112 kodlu derslerden 23447 CRN’li ING 112 dersine kayıt olmaları gerekmektedir.

c- ING 112 ve ING 201 kodlu dersleri alan öğrenciler için ING 103 kodlu dersler “General Education” altında seçmeli olacaktır.

7. Yarı Havuz Dersler Hakkında
  8. Yarı havuz derslerde dersi alabilen programlar hakkında yapılan açıklama için tıklayınız.

9. 29 Yaşını Dolduran Erkek Öğrencilerin Dikkatine
  10. 29 yaşını dolduran lisans öğrencileri 2020-2021 eğitim öğretim yılı Bahar döneminde bulundukları sınıf itibari ile ders kayıtlarını yapabileceklerdir. Ancak kayıt yenileme işlemi Askerlik Kanunu gereğince askerliklerinin tecilini sağlamayacaktır.

11. 4901 / 4901E Tasarım Projesi Ders Kayıtları
  12. Tasarım Projesi ders kaydı, ders kayıt tarihlerinde web üzerinden öğrenci tarafından yapılmalıdır. Tasarım Projesi dersine yazılma şartını sağlamayan öğrencinin Tasarım Projesi ders kaydı düşürülecektir. Tasarım Projesi yazılma şartları için tıklayınız.

13. Mimarlık Fakültesi 492/492E ve 4902/4902E Bitirme Çalışması / Diploma Projesi Ders Kayıtları
  14. Mimarlık Fakültesi’nde daha önce alınan kararla 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılından itibaren geçerli olacak olan eski ders planlarında bulunan 492/492E kodlu Bitirme Çalışması dersleri ile 2017-2018 / Güz Dönemi Sonrası ders planlarında bulunan 4902/4902E kodlu Diploma Projesi derslerine ait ön şartların COVID-19 pandemi koşulları nedeniyle bir yıl süreyle ertelenerek 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılından itibaren geçerli olmasına karar verilmiştir. Bahar Yarıyılı için uygulamada olan ön koşullara buradan ulaşabilirsiniz.

15. YTO Kodlu Dersler (Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Türkçe
  16. YTO kodlu dersler Türkçe dilini geliştirmek isteyen yabancı öğrenciler için açılmıştır. YTO kodlu derslerin mezuniyete ve not ortalamasına herhangi bir etkisi yoktur. Bu dersler kredisiz olup, notu başarılı/başarısız olarak not döküm belgesinde (transkript) görünecektir. İsteyen yabancı öğrenciler bu dersleri seçebilirler. Bu dersler ders planında yer alan TUR kodlu dersler yerine sayılmaz.

17. Yabancı Diller Yüksekokulu Tarafından Açılan "ITA", "ISP", "FRA", "ALM", "JPN", "RUS", "CIN" kodlu dersler
  18. a- Lisans programları ders planlarında kredisiz olarak yer alan Yabancı Dil Dersleri, 29 Kasım 2018 günlü ve 689 sayılı Üniversite Senatosu kararı gereğince, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren 3 kredi olarak son plana (2017-2018 Güz dönemi ve sonrası) dahil öğrenciler için ITB grubuna eklenmiştir. Söz konusu derslerin alınması durumunda, dönem sonunda alınacak harf notları transkripte işlenecek olup, mezuniyet kredisini ve ortalamayı etkileyecektir.

b- 2017-2018 Güz dönemi ve sonrası planlara dahil olan öğrenciler, ITB’ye eklenen yabancı dil derslerini 2018-2019 bahar döneminden önce başarmışsa (dersler, o dönemlerde kredisiz olduğu için ) ITB kredilerini tamamlamak zorundadırlar.

c- 2017-2018 Güz dönemi öncesi planlara dahil olan öğrenciler bu dersleri alabilirler, ancak söz konusu dersler mezuniyet kredisine sayılmayacaktır.

19. "SNT" Kodlu Dersleri Alacak Öğrencilerin Dikkatine
  20. Ders planında SNT kodlu ders bulunan lisans öğrencilerinin öğrenimleri boyunca 1 adet SNT kodlu ders almaları gerekmektedir. Bu nedenle ders planına uygun bir şekilde SNT kodlu ders seçilmelidir. Birden fazla SNT kodlu ders seçilmemelidir.

21. Beden Eğitimi Bölümü Tarafından Açılan "BEB" Kodlu Dersler
  22. BEB kodlu dersler kredisiz olup, notu başarılı/başarısız olarak not döküm belgesinde (transkript) görünecektir. İsteyen lisans öğrencileri bu dersleri seçebilirler. Ders planında BEB kodlu ders bulunmayan öğrenciler için BEB kodlu derslerin mezuniyete ve not ortalamasına herhangi bir etkisi yoktur. Öğrencilerin aynı dönemde birden fazla BEB kodlu uygulama derslerini almamaları gerekir.

23. TUR ve ATA Kodlu Ders Alacak Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Dikkatine
  24. 20460, 20509 TUR 102 Türk Dili II
    20368, 20369 ATA 102 Atatürk İlk & İnkılap Trh II

Yukarıda belirtilen dersler yabancı uyruklu öğrenciler için açılmış olup, dersler Türkçe işlenecektir. Bu dersleri almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin ders kayıt tarihlerinde ekli formu doldurarak ermisa@itu.edu.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

25. Seçmeli Ders Alacak Öğrencilerin Dikkatine
  26. Seçmeli bir dersi tekrarlamak için aynı dersi almış olmanız gerekmektedir. Farklı bir ders seçilirse, her iki dersin notu ortalama hesabında kullanılır. Farklı dersler birbirinin tekrarı olamaz, ancak bu durum mezuniyetinize engel değildir.

27. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda azami süresi dolacak öğrencilerin dikkatine
  28. İTÜ Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin Öğretim süresi ve şekli başlığı altında yer alan 14.maddesini inceleyerek ders seçimlerini yapmaları önerilir.

29. Yüksek Lisans Dersi Almak İsteyen Lisans Öğrencilerinin Dikkatine
  30. Yüksek Lisans dersi almak isteyen Lisans öğrencilerin ekli formu doldurarak bir dersten tümüyle çekilme haftasında mudemirci@itu.edu.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.