2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İTÜ Suny - Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Uluslararası Ortak Lisans Programı Başvurusu

TC Uyruklu Adayların Ön Kayıt ve Mesleki Eğilim Belirleme Sınavı/Mülakat Prosedürleri

Programımıza başvurmak isteyen adayların izlemeleri gereken ön kayıt süreci ile mesleki eğilim sınavı ve mülakata ilişkin bilgiler aşağıda özetlenmiştir.

Önkayıt

01-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında https://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/moda_tekstil/basvuru/ web adresinden online başvuru yapılması gerekmektedir. 11 Ağustos 2023 saat 17:00'dan sonra başvuru alınmayacaktır. Online başvuru yapıldıktan sonra çıktısı alınması gerekmektedir. Belirtilen tarih ve saate kadar başvurusunu tamamlamayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

TYT İle İlgili Açıklama

2023 TYT puanı en az 150 olması gerekmektedir.

Tercih Gerekçe Yazısı/Mesleki Eğilim Belirleme Sınavı/Mülakat Prosedürleri

• 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 10.00’da İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü, Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, Görsel Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek ve mülakatlara ilişkin hususların açıklanacağı toplantıya katılacaklardır. Ardından aday öğrenciler “Mesleki Eğilim Belirleme” yazılı sınavına gireceklerdir.
  • 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 13.00 itibariyle İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesinde Yüz Yüze gerçekleştirilecek öğrenci mülakatlarına başlanacaktır. Mülakatlar aynı gün ilan edilecek olan başvuru sırasına uygun olarak düzenlenmiş mülakat listesine göre gerçekleştirilecektir.
  • Aday öğrencilerin mülakatlar esnasında, en çok 300 kelimeden oluşan ve programı tercih etme sebeplerini açıkladıkları “Tercih Gerekçe Yazısı”’nı mülakat sırasında vermek üzere yanlarında hazır bulundurmaları gerekmektedir.

Programa Kabul Edilecek Adayların İlanı

Programa kabul edilen adayların listesi 22 Ağustos 2023 tarihinde Öğrenci Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesinde duyurulacaktır.

İTÜ Suny - Tekstil Geliştirme Ve Pazarlama Programı Hakkında Genel Bilgi

Textile Development and Marketing (Tekstil Geliştirme ve Pazarlama) Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve New York' Devlet Üniversitesi’ne bağlı Fashion Institute of Technology (FIT) arasında yapılan işbirliği sonucunda açılmış bir “Çift Diploma” Programıdır. Öğrenciler, eğitimlerinin ilk 2 yılını İTÜ-İstanbul'da, son 2 yılını ise FIT - New York'da gerçekleştireceklerdir.

Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Programı’nda dersler İngilizce olarak verilecektir. Öğrencilerin öğrenime başlayabilmeleri için yeterli düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Bu sebeple, öğrenciler İngilizce dil seviyesini tespit eden TOEFL (Test of English as a Foreign Language) veya PTE sınavına girip başarılı olmak zorundadırlar. Programa kabul edilen; internet tabanlı TOEFL iBT* sınavından en az 80 puan veya PTE sınavından en az 53 alamayan öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulu’nda yoğun İngilizce eğitimi alacaklardır. Öğrenciler, bir yıl yoğun İngilizce eğitiminden sonra, programa başlamadan önce İngilizce yeterlilik koşulunu sağlamak için belirtilen puanı almak zorundadırlar. Öğrencilere İngilizce yeterlilik koşulunu sağlamaları için en fazla iki yıl verilir.

*Türkiye'de alınan TOEFL iBT sınav sonuçları sadece devlet üniversitelerinin TOEFL sınav merkezlerinden alındığı taktirde geçerlidir.

Programın Öğrenim Ücreti

Öğrenim Ücretleri ile ilgili karar Resmi Gazetede ilan edildikten sonra Programın Öğrenim Ücreti ilan edilecektir.