2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YANDAL BAŞVURULARI

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar arasında Geçiş,Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi yapılması Esaslarına ilişkin Yönetmelik ve “İTÜ Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş, Çift Anadal Programı (ÇAP) ve Yandal Programı Yönergesi" hükümlerine uygun olarak, Yandal Programlarına başvuracak öğrencilerde aranılacak nitelikler, başvuru tarihi, ayrılan kontenjanlar ve diğer hususlar aşağıda çıkartılmıştır.

1. Koşullar
  2. İTÜ Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş, Çift Anadal Programı (ÇAP) ve Yandal Programı Yönergesi'nde ve başvuru duyurusunda belirtilen koşulları sağlaması gerekmektedir.

3. Başvuru Tarihleri : 14 Ağustos 2023 09:00 - 25 Ağustos 2023 17:00
  4. Yandal programları için belirlenmiş kontenjanlara, 25 Ağustos 2023 saat 17:00'a kadar Eski Öğrenci Bilgi Sisteminden (Banner) başvuru yapılması gerekmektedir. 25 Ağustos 2023 Saat 17:00'dan sonra başvuru veya tercih değişikliği yapılamayacaktır.

5. Yandal Kontenjanları
  6. Program Adı 3.Yarıyıl 5.Yarıyıl Açıklama
    Mimarlık Fakültesi
    Şehir ve Bölge Planlama44
    Endüstriyel Tasarım22
    Makina Fakültesi
    Makina Mühendisliği8-
    Maden Fakültesi
    Maden Mühendisliği64
    Jeoloji Mühendisliği44
    Jeofizik Mühendisliği52
    Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği21
    Cevher Hazırlama Mühendisliği32
    Kimya-Metalurji Fakültesi
    Kimya Mühendisliği52
    Gıda Mühendisliği3-
    İşletme Fakültesi
    Ekonomi53Tüm bölümler 3. yarıyıl mat.müh. hariç 3 öğrenci, matematik mühendisliği 2 öğrenci; tüm bölümler 5. yarıyıl mat. müh. hariç 2 öğrenci, matematik mühendisliği 1 öğrenci alınacaktır
    Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi
    Müzikoloji/ Etnomüzikoloji--
    Çalgı / Çalgı Bölümü İçin- Kanun--
    Çalgı / Çalgı Bölümü İçin- Flüt--
    Çalgı / TMDK'nın Müzikoloji, Müzik Teorisi, Müzik Teknolojileri, Ses Eğitimi ve Türk Halk Oyunları Bölümleri için--
    Çalgı / Çalgı Bölümü İçin- Ud--
    Çalgı / Çalgı Bölümü İçin- Gitar--
    Çalgı / TMDK'nın Kompozisyon Bölümü İçin--
    Çalgı / İTÜ'nün Tüm Fakülteleri İçin--
    Çalgı / Çalgı Bölümü İçin- Bağlama--
    Türk Halk Oyunları/ Türk Halk Oyunları--
    Türk Halk Oyunları/ Karşılama-Hora--
    Türk Halk Oyunları/ Halay--
    Türk Halk Oyunları/ Bale--
    Türk Halk Oyunları/ Azeri Dans--
    Türk Halk Oyunları/ Horon--
    Türk Halk Oyunları/ Modern Dans--
    Türk Halk Oyunları/ Bar--
    Türk Halk Oyunları/ Zeybek--
    İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri
    İTÜ KKTC-Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği (Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    İTÜ KKTC-Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği (Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    İTÜ KKTC-Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    İTÜ KKTC-Bilgisayar Mühendisliği (Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * İTÜ KKTC-Ekonomi ve Finans (Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * İTÜ-KKTC Denizcilik İşletmeleri Yönetimi(Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * İTÜ-KKTC Elektrik Elektronik Mühendisliği (Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * İTÜ-KKTC Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)1-İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * İTÜ-KKTC İç Mimarlık(Tam Burslu)1-İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * İTÜ-KKTC Mimarlık(Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * 16.08.2023 Tarihinde listeye eklenmiştir.

7. Önceki Yıllara Ait Taban ve Tavan Not Ortalamaları (Bilgi Amaçlı)