2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) BAŞVURULARI

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar arasında Geçiş,Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi yapılması Esaslarına ilişkin Yönetmelik ve “İTÜ Lisans Programları Yatay Geçiş, Çift Anadal Programı (ÇAP) ve Yandal Programı Yönergesi" hükümlerine uygun olarak, Çift Anadal Programlarına (ÇAP) başvuracak öğrencilerde aranılacak nitelikler, başvuru tarihi, ayrılan kontenjanlar ve diğer hususlar aşağıda çıkartılmıştır.

1. Koşullar
  2. İTÜ Lisans Programları Yatay Geçiş, Çift Anadal Programı (ÇAP) ve Yandal Programı Yönergesi'nde ve başvuru duyurusunda belirtilen koşulları sağlaması gerekmektedir.

3. Başvuru Tarihleri : 14 Ağustos 2023 09:00 - 25 Ağustos 2023 17:00
  4. ÇAP programları için belirlenmiş kontenjanlara 25 Ağustos 2023 saat 17:00'a kadar Eski Öğrenci Bilgi Sisteminden (Banner) başvuru yapılması gerekmektedir. 25 Ağustos 2023 Saat 17:00'dan sonra başvuru veya tercih değişikliği yapılamayacaktır.

5. ÇAP Kontenjanları
    Metalurji ve Malzeme Mühendisliği43
    Gıda Mühendisliği4-
    İşletme Fakültesi
    İşletme Mühendisliği12-Mühendislik programlarından ve İşletme Fakültesi Ekonomi programından fakülte başına 1 öğrenci alınacaktır.Kontenjan dağılımı için tıklayınız.
    Endüstri Mühendisliği12Mühendislik programlarından ve İşletme Fakültesi Ekonomi programından fakülte başına 1 öğrenci alınacaktır.Kontenjan dağılımı için tıklayınız.
    Ekonomi52Tüm bölümler 3. yarıyıl -mat.müh.hariç- 4 kişi, matematik mühendisliği 1; 5. yarıyıl tüm bölümler -mat.müh.hariç- 1, matematik mühendisliği 1 öğrenci alınacaktır
    Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi
    Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği33
    Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği6-
    Fen-Edebiyat Fakültesi
    Matematik Mühendisliği31
    Fizik Mühendisliği53
    Kimya43
    Moleküler Biyoloji ve Genetik4-
    Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi
    Uçak Mühendisliği32
    Uzay Mühendisliği31
    Meteoroloji Mühendisliği33
    Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi
    Tekstil Mühendisliği63
    Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi
    Bilgisayar Mühendisliği623. yy Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği öğrencileri için 1, diğer programlar için 5 kontenjan , 5.yy Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği öğrencileri için 1 diğer programlar için 1 kontenjan
    Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği21
    Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı
    Müzik Teorisi11
    Ses Eğitimi11
    Bestecilik--
    Müzik Teknolojisi11
    Müzikoloji11
    İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri
    İTÜ KKTC-Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği (Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    İTÜ KKTC-Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği (Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    İTÜ KKTC-Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    İTÜ KKTC-Ekonomi ve Finans (Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * İTÜ-KKTC Bilgisayar Mühendisliği(Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * İTÜ-KKTC Denizcilik İşletmeleri Yönetimi(Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * İTÜ-KKTC Elektrik Elektronik Mühendisliği (Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * İTÜ-KKTC Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)1-İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * İTÜ-KKTC İç Mimarlık(Tam Burslu)1-İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * İTÜ-KKTC Mimarlık(Tam Burslu)11İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri başvuru yapabilir.
    * 16.08.2023 Tarihinde listeye eklenmiştir.

7. Önceki Yıllara Ait Taban ve Tavan Not Ortalamaları (Bilgi Amaçlı)