Ders Bilgileri

Ders Kodu:
Ders Numarası:
Kod Ders Adı Dili Türü
GID 419E Gıda Üretiminde Enzimler İngilizce Seçmeli
Kredi AKTS Ders Uygulama Laboratuvar
3 4 3 0 0
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı
Ders Önşartı Yok
Sınıf Kısıtı Yok
Ders Tanımı
Enzimlerin sınıflandırılması. Enzimatik reaksiyonların kinetiği ve inhibisyon mekanizmaları. Enzimatik aktiviteyi etkileyen faktörler. Proteinlerin, karbonhidratların, yağların enzimatik modifikasyonu. Çeşitli gıda ürünlerinde enzimlerin kullanımı (tahıl ürünleri, süt ürünleri, sebze ve meyve ürünleri, et ürünleri). Enzimlerin üretilmesi ve immobilizasyonu. Endüstriyel uygulamalar. Yasal düzenlemeler. Tüketicilerin enzimatik olarak modifiye edilmiş gıdalara yaklaşımı.