Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının aldığı karar doğrultusunda Üniversitemize 2022-2023 bahar yarıyılında “özel öğrenci” olarak başvuracaklar hakkında;

Özel Öğrenci Statüsü

  1. Deprem bölgesinde bulunan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler
  2. Birinci derece depremzede yakınının (Anne, Baba, Eş, Çocuk) ikametgahı deprem bölgesinde olup, bu sebeple ikametgahını veya geçici ikametgahını İstanbul iline nakleden Türkiye’deki herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenciler.

Özel Öğrencilerden İstenecek Evraklar
a) Kendisi deprem bölgesindeki yükseköğretim kurumunda kayıtlı ise e-devletten alınmış öğrenci belgesi.
b) Öğrenci birinci derece depremzede yakınları dolayısı ile başvuruyorsa;

  1. İstanbul ili dışındaki bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olduğunu gösterir e-devlet belgesi.
  2. Birinci derece depremzede yakınlarına ait depremzede belgesi.
  3. Birinci derece depremzede yakınlarının deprem dolayısı ile ikametgahları veya geçici ikametgahları İstanbul ilinde olduğuna dair belge (yurt, otel vb. müdürlüklerinden alınmış yazı veya kira sözleşmesi yanında ikamet edilen aile tarafından ikameti teyit edilen yazı).

Özel Öğrenci Olmak İçin Başvuru İşlemi ve Tarihi
Başvuru Tarihleri : 24 Şubat 2023 17:00 – 10 Mart 2023 16:00

Özel Öğrenci olmak için 10 Mart 2023 Cuma günü saat 16:00'a kadar https://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/depremozelogrenci linkinden başvuru yapılması, istenen evrakların tek pdf dosya olarak sayfaya yüklenmesi ve başvurunun tamamlanması gerekmektedir.


Ders Kayıt İşlemi
Yukarıdaki linkten başvurusunu tamamlayıp Özel Öğrenci talebi kabul edilen öğrenciler, ders kayıtlarınızı https://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/onlineDersKayit-OzelOgrenci/basvuru/ adresinden 10 Mart 2023 tarihine kadar ders kayıt işlemlerini yapabilirler. Seçeceğiniz dersler kayıtlı olduğunuz Üniversitenin lisans programında sayılacağından bağlı bulunduğunuz ders planını göz önünde bulundurarak ders seçimlerinizi yapmanız önerilmektedir. İngilizce dilinde verilmekte olan dersleri alabilmeniz için yabancı dil yeterliliğini sağladığınıza ilişkin belge sunmanız gerekmektedir. (İTÜ Senatosunun kabul ettiği yabancı dil yeterlilik sınavları için https://www.sis.itu.edu.tr/TR/mevzuat/ingilizce-gecerli-sinavlar.php) Linkte yer alan belgelerden birine sahip değilseniz kayıtlı olduğunuz programın öğretim dilinin %30 veya %100 İngilizce dilinde olduğuna dair belgeyi ders seçimi sayfasından yüklemeniz gerekmektedir.


Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.