Ders Bilgileri

Ders Kodu:
Ders Numarası:
Kod Ders Adı Dili Türü
GID 421E Gıda Teknolojisi İngilizce Zorunlu
Kredi AKTS Ders Uygulama Laboratuvar
3 5 3 0 0
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı
Ders Önşartı Yok
Sınıf Kısıtı Yok
Ders Tanımı
Bu ders, Gıda Mühendisliği programında yer alan gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi, gıda mühendisliği temel işlemler, beslenme ve duyusal analiz gibi dersleri birleştirerek gıda işleme operasyonlarını işlemektedir. Ele alınan konular arasında hububatlar, meyve ve sebzeler, süt ürünleri ile yağlar bulunmaktadır. Hammaddelerin kimyasal ve fiziksel özellikleri ile bunların istenen ürünü elde etmede mevcut proses yöntemleri ile ilişkileri incelenmektedir.