Ders Bilgileri

Ders Kodu:
Ders Numarası:
Kod Ders Adı Dili Türü
GID 418E Gıda İşleme Sırasında Biyokimyasal Değişiklikler İngilizce Seçmeli
Kredi AKTS Ders Uygulama Laboratuvar
3 4 3 0 0
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı
Ders Önşartı Yok
Sınıf Kısıtı Yok
Ders Tanımı
Ette kesim sonrası değişimler, meyve ve sebzelerde solunum ve olgunlaşma sırasında meydana gelen değişimler, hububatların hasat sonrası fizyolojileri, bira üretimi sırasında enzimatik değişimler, ekmek ve unlu mamul üretimi biyokimyası, peynir ve yoğurt biyokimyası, proseslerin besinler üzerine etkileri, enzimatik bozulma reaksiyonları.