| Kod |
Ders Adı |
Dili |
Türü |
| GID 424 |
Gıda Kalite Kontrol |
Türkçe |
Zorunlu |
| Kredi |
AKTS |
Ders |
Uygulama |
Laboratuvar |
| 3 |
3.5 |
3 |
0 |
0 |
| Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı |
| Ders Önşartı |
Yok |
| Sınıf Kısıtı |
Yok |
| Ders Tanımı |
Kalite kavramı ve ilişkili tanımlar; gıda kalitesi ile ilişkili ulusal ve uluslararası yasalar ve standartlar; gıda endüstrilerinde kalite
güvence sistemleri ve toplam kalite yönetimi; kalite yönetim araçları; gıda güvenlik sistemleri; istatistiksel kalite kontrol; farklı
gıda grupları için kalite kriterleri, sınır değerleri ve kalite izleme sistemleri; gıda kalitesi test metotları; gıdaların izlenebilirliği ve
orjinalliği; kalite ile ilgili etik konular.
|
|