2022 - 2023 Yurt Dışı Adayların Lisans Başvuru Sonuçlarına Göre Yedekten Asile Geçen Adaylar ve Online Kayıt İşlemleri

Kayıt Tarihleri: 19 Eylül 2022 - 20 Eylül 2022 Türkiye Saati ile 16:00'a kadar

Online Kayıt Linki : http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/YBKabul/Kabul/

İstenilen Belgeler

1- Ön kayıtta sunulan sınav belgesinin aslı

2- Lise Diplomasının aslı (Diploma Türkçe veya İngilizce dilinde değil ise Türkçe veya İngilizce onaylı Tercümesi)

3- Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren, T.C Milli Eğitim Bakanlığı ya da ülkelerinde ki Türk Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’ ndan alınacak “Denklik Belgesi”nin aslı.

4- Lise Transkriptinin aslı (Transkript Türkçe veya İngilizce dilinde değil ise Türkçe veya İngilizce onaylı Tercümesi)

5- Resmi Kimlik veya Pasaport (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 01.07.2021 tarihli 45665 Sayılı yazısına istinaden lise öğrenimini Yurtdışında tamamlamış TC uyruklu öğrencilerin pasaport veya emniyet kayıtlarından diplomanın alındığı ülkeye giriş ve çıkışlarının kontrol edilmesi amacıyla pasaport belgeleri ile beraber Pasaportlarının üzerindeki ilgili ülkeye giriş-çıkış mühürlerinin tamamının fotokopileri veya E-devlet üzerinden temin edilebilecek barkodlu Yurda Giriş/Çıkış Belgesi yükleme/ibraz etmeleri zorunludur.)

6- Öğrenci katkı payının yatırıldığına ilişkin banka dekontu (Öğrenci katkı payı listesi için tıklayınız. Öğrenci katkı payı Vakıf Bankası şubelerine öğrenci numarası belirterek 19 Eylül 2022 tarihinden itibaren ödenilebilecektir.)

7- İTÜ Yabancı Uyruklu Öğrenci Taahhütnamesi (Taahhütname için tıklayınız.)

AÇIKLAMA : Kesin kaydını elektronik ortamda yapmış olan adayların elektronik ortamda yüklenmiş oldukları belgelerinin aslını 24 – 28 Ekim 2022 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. Konuya ilişkin açıklama belge teslim tarihlerinden önce bu sayfadan ilan edilecektir.

Öğrenim Ücreti :

Öğrenci katkı payı Vakıf Bankası şubelerine öğrenci numarası belirterek 19 Eylül 2022 tarihinden 20 Eylül 2022 tarihine kadar ödenilebilecektir.