Lisansüstü Programların Önkoşulları
program ön koşul
Akıllı Bina&Tesis Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. Mimarlık, Şehircilik, Mühendislik veya Temel Bilimler lisans eğitimini mezunları başvurabilir. Yabancı dil aranmaktadır.
Bilgi Teknolojileri (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Yabancı dil aranmaktadır.
Cephe Tasarımı ve Teknolojisi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak. Mimarlık Bölümü, Mühendislik Bölümleri,Cephe sektöründe en az 2 yıldır çalışan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, İç Mimarlık Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü mezunları başvurabilir. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak.
Deniz Ulaştırma Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. İlgili mühendislik veya sosyal bölümleri lisans mezunlarından denizcilik sektörü ile ilgili mesleki tecrübe ve/veya denizcilik sektörü ile ilgili araştırmalarda faydalanılabilecek bilgi ve tecrübe aranır.Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak.
Denizcilik Çalışmaları (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal, Eşit Ağırlık veya Sözel Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.1/4 ( 55.66/100) olmalıdır. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak.
Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı Aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak.
Hazır Giyim Perakende ve Moda Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Dört yıllık lisans derecesi veren programlar. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak.
İnşaat Projeleri Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans ortalaması 2.55/4.0 (66.16/100) olmalıdır. Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, İşletme, İşletme Mühendisliği, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Elektrik Mühendisliği, Makine Mühendisliği mezunları tercih edilir. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak.
İşletme (Tezsiz)(KKTC)(YL) ALES Şartı Aranmaz. Tüm Lisans mezunlarına açıktır. Yabancı Dil koşulu bulunmaktadır
İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.00 (65/100) olmalıdır. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak.
İşletme ve Teknoloji Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. 4 yıllık tüm programların mezunları kabul edilecektir. Mühendislik, İşletme ve İktisat fakültelerinin mezunlarına öncelik verilebilecektir. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak.
İnşaat Yönetiminde Bilişim (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4 (53.33/100) olmalıdır. Yabancı dil aranmaktadır.
Yöneticiler İçin İşletme (Executive MBA) (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4 (53.33/100) olmalıdır. En az 2 Yıl iş tecrübesi gerekmektedir. Yabancı dil koşulu bulunmaktadır.
Mühendislik Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.0 (60.33/100) olmalıdır. Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği Dışındaki tüm Mühendislik programları başvurabilir. Yabancı dil koşulu bulunmaktadır.
Rotorlu Hava Araçları (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4.0 (58/100) olmalıdır. Yabancı dil koşulu bulunmaktadır.
Sağlık Sistemleri Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4.00 (53.33/100) olmalıdır. Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Genetik Fakültesi, Biyomedikal Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi ve Tıp Fakültesi lisans mezunu olan öğrenciler başvurabilecektir. Yabancı dil koşulu bulunmaktadır.
Büyük Veri ve İş Analitiği (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4 (53.33/100) olmalıdır. Mühendislik, Temel ve Sosyal Bilimler mezunları başvurabilir. Yabancı dil aranmaktadır.