Lisansüstü Programların Önkoşulları
program ön koşul
Akıllı Bina&Tesis Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. Mimarlık, Şehircilik, Mühendislik veya Temel Bilimler lisans eğitimini mezunları başvurabilir. Yabancı dil aranmaktadır.
Bilgi Teknolojileri (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Yabancı dil aranmaktadır.
Cephe Tasarımı ve Teknolojisi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak. Mimarlık Bölümü, Mühendislik Bölümleri,Cephe sektöründe en az 2 yıldır çalışan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, İç Mimarlık Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü mezunları başvurabilir.
Deniz Ulaştırma Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak. İlgili mühendislik veya sosyal bölümleri lisans mezunlarından denizcilik sektörü ile ilgili mesleki tecrübe ve/veya denizcilik sektörü ile ilgili araştırmalarda faydalanılabilecek bilgi ve tecrübe aranır.
Denizcilik Çalışmaları (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal, Eşit Ağırlık veya Sözel Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.1/4 ( 55.66/100) olmalıdır.
Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı Aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır.
Hazır Giyim Perakende ve Moda Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Dört yıllık lisans derecesi veren programlar. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak.
İnşaat Projeleri Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans ortalaması 2.55/4.0 (66.16/100) olmalıdır. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak. Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, İşletme, İşletme Mühendisliği, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Elektrik Mühendisliği, Makine Mühendisliği mezunları tercih edilir.
İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.00 (65/100) olmalıdır. Program Dili TÜRKÇE. Yabancı dil (İNGİLİZCE) koşulu aranmayacak.
İşletme ve Teknoloji Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES ve Yabancı Dil şartı yoktur. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. 4 yıllık tüm programların mezunları kabul edilecektir. Mühendislik, İşletme ve İktisat fakültelerinin mezunlarına öncelik verilebilecektir.
İnşaat Yönetiminde Bilişim (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4 (53.33/100) olmalıdır. Yabancı dil aranmaktadır.
Yöneticiler İçin İşletme (Executive MBA) (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4 (53.33/100) olmalıdır. En az 2 Yıl iş tecrübesi gerekmektedir. Yabancı dil koşulu bulunmaktadır.
Mühendislik Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.0 (60.33/100) olmalıdır. Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği Dışındaki tüm Mühendislik programları başvurabilir.
Rotorlu Hava Araçları (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4.0 (58/100) olmalıdır.
Sağlık Sistemleri Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4.00 (53.33/100) olmalıdır. Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Genetik Fakültesi, Biyomedikal Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi ve Tıp Fakültesi lisans mezunu olan öğrenciler başvurabilecektir. İTÜ Yabancı dil başarı koşulu minimum 55/100 olarak uygulanacak.
Büyük Veri ve İş Analitiği (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4 (53.33/100) olmalıdır. Yabancı dil aranmaktadır. Mühendislik, Temel ve Sosyal Bilimler mezunları başvurabilir