Gıda Müh. Ders Planı

2021-2022 / Güz Dönemi Sonrası

1. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıKrediDersUyg.Lab.AKTSTürüZ/SYarıyıl
FIZ 101
Fizik I33004.5TBZ1
FIZ 101EL
Physics I Laboratory10021.5TBZ1
KIM 101
Genel Kimya I33004.5TBZ1
KIM 101EL
General Chemistry I Lab10021.5TBZ1
MAT 103
Matematik I43206TBZ1
TUR 121
Türk Dili I02002ITBZ1
GID 113E
Int.to Food Eng. and Ethics22005MTZ1
ING 100
EAP Through Global Goals33003.5ITBZ1

2. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıKrediDersUyg.Lab.AKTSTürüZ/SYarıyıl
TUR 122
Türk Dili II02002ITBZ2
MAT 104
Matematik II43206.5TBZ2
KIM 104
Organik Kimya33004.5TBZ2
KIM 104L
Organik Kimya Lab.10021.5TBZ2
FIZ 102E
Physics II33004.5TBZ2
FIZ 102EL
Physics II Laboratory10021.5TBZ2
BIL 100E
Intr.to Prog.Language(PYTHON)21024.5TMZ2
ING 112A
Basics of Academic Writing22003.5ITBZ2
DAN 102
Girişimcilik & Kariyer Danış.00201ITBZ2

3. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıKrediDersUyg.Lab.AKTSTürüZ/SYarıyıl
EKO 201
Ekonomi33004ITBZ3
MAT 210E
Engineering Mathematics44005.5TBZ3
ATA 121
Atatürk İlk & İnkılap Trh I02002ITBZ3
GID 216E
Mass and Energy Balances33005TMZ3
BIL 113E
Intr.to Sci& Eng.Comp.(MATLAB)21024.5TMZ3
RES 107
Teknik Resim21203TMZ3
GID 223E
Food Chemistry33005MTZ3
ING 201A
Essentials of Res.Paper Writ.22003.5ITBZ3

4. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıKrediDersUyg.Lab.AKTSTürüZ/SYarıyıl
KIM 206
Analitik Kimya & Enst Analizi33004.5TBZ4
KIM 206L
Ana. Kimya & Enst Anz. Lab.10021.5TBZ4
ATA 122
Atatürk İlk & İnkılap Trh II02002ITBZ4
GID 204E
Momentum Transfer33005TMZ4
GID 224
Gıda Toksik.,Kontamin.&Katk.33006MTZ4
GID 226E
Microbiology22005MTZ4
GID 214
Termodinamik33006TMZ4

5. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıKrediDersUyg.Lab.AKTSTürüZ/SYarıyıl
GID 331E
Food Eng Unit Operations I33004.5MTZ5
GID 311
Gıda Mikrobiyolojisi I33004MTZ5
GID 323
Gıda Mikrobiyolojisi Lab20046MTZ5
GID 341
Isı Aktarımı33005TMZ5
GID 351
Kütle Aktarımı33005.5TMZ5
 5.yy Seçime Bağlı Ders (TB)3   4/5TBS5
 5.yy Seçime Bağlı Ders (TM)2/3   3/3.5/4/4.5/5/6/7TMS5

6. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıKrediDersUyg.Lab.AKTSTürüZ/SYarıyıl
GID 306E
Food Plant Design & Economics33005MTZ6
GID 322
Gıda Müh Temel İşlemler II33005.5MTZ6
GID 332
Gıda Mühendisliği Laboratuarı20046MTZ6
GID 421E
Food Technology33005MTZ6
GID 312E
Food Microbiology II33005MTZ6
 6.yy Seçime Bağlı Ders (MT)2/3   4/7MTS6

7. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıKrediDersUyg.Lab.AKTSTürüZ/SYarıyıl
GID 4901E
Food Engineering Design I43208MTZ7
GID 433
Gıda Kalite Kontrol Lab20046MTZ7
GID 409
Proses Kontrol22005TMZ7
GID 424
Gıda Kalite Kontrol33003.5MTZ7
 7.yy Seçime Bağlı Ders (ITB)3   4ITBS7
 7.yy Seçime Bağlı Ders (MT)2/3   4/7MTS7

8. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıKrediDersUyg.Lab.AKTSTürüZ/SYarıyıl
GID 4902
Gıda Mühendisliği Tasarımı II424010MTZ8
GID 408E
Statistical Methods32026TBZ8
 8.yy Seçime Bağlı Ders (MT)2/3   4/7MTS8
 8.yy Seçime Bağlı Ders (ITB)3   4ITBS8
 8.th Elective Course (MT)2/3   4/7MTS8

TOPLAM KREDİ : 132  TOPLAM AKTS : 241.5