Ders Bilgileri

Ders Kodu:
Ders Numarası:
Kod Ders Adı Dili Türü
GID 4901E Gıda Mühendisliği Tasarımı I İngilizce Zorunlu
Kredi AKTS Ders Uygulama Laboratuvar
4 8 3 2 0
Dersin Önşartı ve Sınıf Kısıtı
Ders Önşartı Ders planının ilk 4 yarıyılında bulunan derslerin tamamından (ITB ve/veya SNT seçmeli paket dersleri hariç) başarılı olmak
Sınıf Kısıtı 3.Sınıf ,4.Sınıf ,
Ders Tanımı
Gıda işleme yöntemlerine yönelik genel ekonomik ve tasarım uygulamalarına giriş. Gıda üretim fabrikalarının tasarımındaki aşamalar, örneğin maliyet tahmini, karlılık ve fizibilite analizleri, kapasite planlama, fabrika kurulum yeri tespiti, işletme ve optimum tasarım stratejileri anlatılır.