Yunus Emre Enstitüsü - Uzaktan Türkçe Öğretim Portalı

Yunus Emre Enstitüsü Türkçenin Yabancı Dil olarak öğretimi alanında dünyada yaşanan gelişmeleri takip ederek Türkçe öğrenmek isteyen insanlara zamandan ve mekândan bağımsız bir şekilde Türkçe öğretmek amacıyla “Uzaktan Türkçe Öğretimi” projesini geliştirmiştir.

Yabancılara Türkçe öğretimi alanında bir ilk olan “Uzaktan Türkçe Öğretimi” dil öğretiminin internet teknolojisi kullanılarak kelime öğretimi, dinleme, okuma, yazma, konuşma etkinlikleri ve dil bilgisi öğretimi yapabilecek etkinlik şablonları tasarlanmıştır. Portal, internet sitesi ve mobil uygulama aracılığı ile yurt içi ve yurt dışında Türkçe öğrenmek, dil bilgisini geliştirmek kelime hazinesini zenginleştirmek isteyen kişilerin kullanımına uygun olarak tasarlanmıştır. Portal öğrencilerin yanı sıra öğretmenleri için de yardımcı bir ders araç gereci olarak tasarlanmıştır.

Uzaktan Türkçe Öğretim Portalı için tıklayınız.

İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
 Ayazağa Kampüsü 34469 Maslak-İstanbul