DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ GENEL DUYURULAR

Af Kanunları Kapsamında Çevre Mühendisliği Programında Öğrenimlerine Devam Eden Öğrenciler ve Eski Ders Planlarına Tabi Öğrencilerin Dikkatine

Detaylı bilgi için tıklayınız.

SNT Kodlu Ders Alacak Öğrencilerin Dikkatine

Ders planında SNT kodlu ders bulunan lisans öğrencilerinin öğrenimleri boyunca 1 adet SNT kodlu ders almaları Senatonun 04.06.2009 günlü, 500 sayılı toplantısında kararlaştırılmıştır.

ITB 211-211E-212-212E-226-226E Derslerini Almak İsteyen Lisans Öğrencilerinin Dikkatine

ITB 211-211E-212-212E-226-226E derslerinin kodları SNT 211-211E-212-212E-226-226E olarak değiştirilmiştir. Bu ITB kodlu dersleri alacak öğrenciler yukarıda belirtilen SNT kodlu dersleri alacaklardır.

ITB Dersi Alacak Öğrencilerin Dikkatine

Kapatılan ITB derslerinin denkliklerini görmek için tıklayınız.ITB dersi almadan önce bu denklikler mutlaka incelenmelidir.

Seçmeli Ders Alacak Öğrencilerin Dikkatine

Seçmeli bir dersi tekrarlamak için aynı dersi almış olmanız gerekmektedir. Farklı bir ders seçer iseniz, her iki dersin notu ortalama hesabında kullanılır. Farklı dersler birbirinin tekrarı olmaz. Bu durum mezuniyetinize engel değildir.

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine

Gemi Makineleri Opsiyonu tamamen kapatılmıştır. Gemi İnşaatına bağlanmıştır. Senato kararı ile yeni adı Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği olmuştur. Gemi İnşaatı ders programı geçerli olup, "GEM 421 Gemi Hareket ve Manevraları" dersi zorunlu opsiyon dersidir, alınması zorunludur. "GEM 441 Gemi Makinaları II dersi", bu dersin karşılığı değildir. "GEM 441 Gemi Makinaları II" dersi seçime bağlıdır.(zorunlu değildir.)

İşletme Mühendisliği Öğrencilerinin Dikkatine

İşletme Mühendisliği 2003-2004 Güz Dönemi Sonrası Girişli öğrencilere uygulanan ders planının 3. ve 4. yarıyılında bulunan "STA 204 Statik ve Mukavemet" ve "MEK 205 Mühendislik Mekaniği" derslerini seçmek isteyen öğrenciler bu iki dersten sadece birini seçmelidirler. Ayrıca 3. yarıyıl ders seçimi sırasında 4. yarıyıl seçimlik derslerinin önkoşullarını da gözönünde tutmalıdırlar.

Telekomünikasyon Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği Öğrencilerinin Dikkatine

TEL 111 ve ELE 111 kodlu dersleri alması gereken öğrencilerin, EHB 111 kodlu dersine kayıt olmaları gerekmektedir.

2008-2009 / Güz ile 2009-2010 / Güz Dönemleri Arası ve 2009-2010 / Güz Dönemi Sonrası Ders Planlarından Sorumlu Endüstri Mühendisliği Öğrencilerinin Dikkatine

2008-2009 / Güz ile 2009-2010 / Güz Dönemleri Arası ve 2009-2010 / Güz Dönemi Sonrası ders planlarında, seçmeli ders paketleri ile ilgili aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır:

- 5. yarıyıl Elective Branch Course I (MT), 5. yarıyıl Seçime Bağlı Dal Dersi II (MT) ve 7. yarıyıl Seçime Bağlı Dal Dersi V (MT) dersleri bir grup olarak düzenlenmiş ve yeni ders grubu “Seçime Bağlı Dal Dersi-Güz (MT)” olarak adlandırılmıştır. Öğrenciler, Endüstri, Yöneylem ve Üretim Dalları için, oluşturulan bu yeni grupta yer alan derslerden (Endüstri Dalı için 9 dersten, Yöneylem Dalı için 8 dersten ve Üretim Dalı için 8 dersten) 3 tanesini seçeceklerdir.

- 6. yarıyıl Seçime Bağlı Dal Dersi III (MT) ve 8. yarıyıl Seçime Bağlı Dal Dersi VII (MT) dersleri bir grup olarak düzenlenmiş ve yeni ders grubu “Seçime Bağlı Dal Dersi-Bahar (MT)” olarak adlandırılmıştır. Öğrenciler, Endüstri, Yöneylem ve Üretim Dalları için, oluşturulan bu yeni grupta yer alan derslerden (Endüstri Dalı için 7 dersten, Yöneylem Dalı için 7 dersten ve Üretim Dalı için 7 dersten) 2 tanesini seçeceklerdir.

- Varolan durumda olduğu gibi önerilen yeni durumda da, Endüstri, Yöneylem ve Üretim Dallarının seçmeli ders paketlerinden ders seçimi yapılırken, İTÜ lisans eğitim öğretim yönetmeliğinin 28. maddesinde belirtilen, alınan kredilerden en az %30’unu İngilizce derslerden alarak tamamlamış olma yükümlülüğünü sağlamak, öğrencilerin kendi sorumluluğundadır.

Mekatronik- Makina Yandal Program Revizyonu

Mekatronik-Makina Yandal Programında ; MKN 111 ve DNK 201 dersleri programdan çıkartılmış ve "Anadalda benzer ders olması durumunda alınabilecek tamamlama" derslerinde değişiklikler olmuştur.Revize edilen programa uygun kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Makina Yandal Program Revizyonu

Makina Yandal programına kayıtlı öğrencilerin dikkatine; Makina Yandal Programında "Anadalda benzer ders olması durumunda alınabilecek tamamlama" derslerinde değişiklikler olmuştur. Revize edilen programa uygun kayıt yaptırmanız gerekmektedir