1.ANADAL : KİMYA 
2.ANADAL : GIDA MÜHENDİSLİĞİ

 

DERS KODU DERS ADI Z/S Kredi Ders Lab
RES 103E Technical Drawing Z 3 2 2
GID 211E Mass and Energy Balances Z 3 3 0
GID 221E Food Chemistry I Z 3 3 0
3th Smstr Elective Course (TM) S 3 3 0
GID 222E Microbiology Z 3 3 0
AKM 204E Fluid Mechanics Z 3 3 0
GID 232E Food chemistry II Z 3 3 0
GID 311E Food Microbiology I Z 3 3 0
GID 321E Food Microbiology I Lab. Z 1,5 0 3
GID 331E Food Eng.Unit Operations I Z 3 3 0
GID 341E Heat Transfer Z 3 3 0
GID 351E Mass Transfer Z 3 3 0
5th Smstr Elective Course (TB) S 3 3 0
GID 312E Food Microbiology II Z 3 3 0
MAT 271E Probability and Statistics Z 3 3 0
GID 322E Food Eng.Unit Operations II Z 3 3 0
GID 332E Food Engineering Laboratory Z 2 0 4
6th Smstr Elective Course (TM) S 2/3 3 0
6th Smstr Elective Course (MT) S 3 3 0
GID 411E Food Eng. Design I Z 3 3 0
GID 421E Food Technology Z 3 3 0
GID 441E Process Control Z 3 3 0
7th Smstr Elective Course (MT) S 3 3 0
GID 422E Food Quality Control Z 2 2 0
GID 432E Food Quality Control Lab. Z 1,5 0 3
GID 402E Food Engineering Design II Z 3 1 4
8th Smstr Elective Course (MT) S 3 3 0
GID 492E Graduation Project Z 3 0 6
TOPLAM KREDİ 78

NOTLAR

1) KIM 414 Gıda Kimyası teknik seçimli dersini almak ve başarılı olmak kaydıyla GID 221E Food Chemistry I dersinden muaftır.

2) BIO 323 Biyokimya I dersini almak ve başarılı olmak şartı ile Gıda Mühendisliği TB grubu seçimli derslerinden muaftır.

3) KIM 318 Kolloid Kimyası,KIM 415 Yüzey Aktif Maddeler,KIM 418 Polimerlerin Fiziksel Kimyası seçimli derslerini almış ve başarmış olmak şartı ile Gıda Mühendisliği TM grubu seçimli derslerinden muaftır.

4) "GID 221E Food   Chemistry I" dersini başarmak kaydıyla "KIM 414 Gıda Kimyası" dersinden muaftır.

5) "KIM 311 Fiziksel Kimya" dersini almak ve başarılı olmak kaydıyla 2.anadaldaki seçimli TB grubu olan "KIM 202 Fiziksel Kimya" dersinden muaftır.