1.ANADAL : MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK 
2.ANADAL : GIDA MÜHENDİSLİĞİ

 

DERS KODU DERS ADI Z/S Kredi Ders Lab
GID 211E Mass and Energy Balances Z 3 3 0
GID 221E Food Chemistry I Z 3 3 0
3th Smstr Elective Course (TM) S 2/3 3 0
KIM 206E Analytical Chem.& Inst.Analy. Z 3 3 0
KIM 206EL Ana. Chem.& Inst.Analy.Lab. Z 1 0 2
AKM 204E Fluid Mechanics Z 3 3 0
GID 232E Food chemistry II Z 3 3 0
GID 212E Thermodynamics Z 4 4 0
GID 331E Food Eng.Unit Operations I Z 3 3 0
GID 311E Food Microbiology I Z 3 3 0
GID 341E Heat Transfer Z 3 3 0
GID 351E Mass Transfer Z 3 3 0
GID 312E Food Microbiology II Z 3 3 0
GID 322E Food Eng.Unit Operations II Z 3 3 0
GID 332E Food Engineering Laboratory Z 2 0 4
6th Smstr Elective Course (TM) S 2/3 3 0
6th Smstr Elective Course (MT) S 3 3 0
GID 411E Food Eng. Design I Z 3 3 0
GID 421E Food Technology Z 3 3 0
GID 441E Process Control Z 3 3 0
GID 422E Food Quality Control Z 2 2 0
GID 432E Food Quality Control Lab. Z 1,5 0 3
7th Smstr Elective Course (MT) S 3 3 0
GID 402E Food Engineering Design II Z 3 1 4
GID 492E Graduation Project Z 3 0 6
TOPLAM KREDİ 68,5

NOTLAR

1) 1.Anadalın 8.yarıyılındaki Sınırlı Seçime Bağlı Ders-TM grubundan KIM 414 Gıda Kimyası dersini almak ve başarılı olmak kaydıyla GID 221E Food Chemistry I dersinden muaftır veya

GID 221E Food Chemistry I dersini başarmak kaydıyla 1.Anadalının 8.yarıyılındaki Sınırlı Seçime Bağlı Ders(TM)grubu dersinden muaftır.

2) 2.Anadallarından KIM 206 ve KIM 206L Analitik Kimya ve Enstrümantal Analiz Dersi ve Labını alan ÇAP öğrencileri 1.Anadallarının 2.yarıyılındaki KIM 203 Analitik Kimya dersinden muaf tutulacaklardır.

3) 1.Anadalın 8.yarıyılındaki Sınırlı Seçime Bağlı Ders-TM grubundan BIO 451E Industrial Microbiology dersini alıp başarmak kaydıyla GID 311 Gıda Mikrobiyolojisi I dersinden muaftır.

4) 1.Anadalında 8.yarıyıldaki Sınırlı Seçime Bağlı Ders-TM grubundan KMM 424 Biyoteknolojik Uygulamalar dersini alıp başarırsa Gıda Mühendisliği programının 7.yarıyılındaki Seçime Bağlı Ders(MT) grubundan muaftır.