İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Özel Öğrenci Statüsünde İTÜ'de Lisansüstü Ders Alacak Öğrencilerin Dikkatine

1 - Özel öğrenci olarak ders almak isteyen aday; İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesinde bulunan
http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/ozelogrenci  sayfasından 2 Mart 2012 tarihine kadar İTÜ ÖZEL ÖĞRENCİ ÖN BAŞVURU KAYIT SİSTEMİ ile online özel öğrenci başvurusunu yaptıktan sonra; İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü web sayfasından indirdiği "Özel Öğrenci Ders Talep Formu"nun ilgili hanelerini doldurup gerekli imzalarını tamamlayarak 20 Şubat-2 Mart 2012 tarihleri arasında İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na teslim etmesi gerekmektedir.

2 - Alacağı ders/dersler İngilizce ise İngilizce yeterliğini gösterir belgenin aslı ile ya da sınav merkezlerinin resmi web sayfalarından online sonuç kontrolü ile İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca İngilizce ders seçimi onaylanır.(Üniversite tarafından İngilizce yeterliği için kabul edilen belgeler ve başarı alt sınırları İTÜ Fen Bilimleri http://www.fbe.itu.edu.tr  sayfasında ilan edilmiştir. Bu şartları taşımayan öğrenciler İngilizce ders seçemezler. Sınavların geçerlilik süresi 2 Yıldır.)

3- Online özel öğrenci ön başvurusunu yapmış ve Özel Öğrenci Ders Talep Formunu İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmiş aday öğrencilerin kaydı Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilir ve adaya misafir öğrenci numarası verilir.

• Kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilerin özel öğrenci ders kaydının tamamlanması için 05–09 Mart 2012 tarihleri arasında misafir öğrenci numaraları ile İş Bankası şubelerine harç ücretini yatırması gerekmektedir. (Başvuru esnasında adayın seçilecek dersler hakkında verdiği bilgiler doğrultusunda bankaya bildirim yapılmaktadır.)

• Devlet üniversitelerinde Araş.Gör. kadrosunda olanlar ile anlaşmalı kurumlardan gelen adaylar, personel olduklarına dair belgenin aslını bahsedilen tarihlerde İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ibraz etmeleri durumunda ücretsiz ders alabilirler.

• Online başvurusu yapılıp, misafir öğrenci numarası verilmiş aday öğrenciler bankaya 05–09 Mart 2012 tarihleri arasında gerekli ücreti yatırmadıkları takdirde kayıt işlemleri tamamlanmamış olacak ve özel öğrenci statüsünde ders alma işlemleri iptal edilecektir.

4 - Özel öğrenci olarak ders alacak aday başka bir Üniversitede öğrenci ise, kendi Üniversitesinden alacağı onay belgesini İTÜ'de ilgili Enstitüye teslim edilmesi gereklidir.

5 - Kayıt sonrasında aday misafir öğrenci numarası ile talep ettiği taktirde aldığı ders ve sonucunu belgeleyebilir.

ÖNEMLİ NOTLAR!!!

* ÖZEL ÖĞRENCİ STATÜSÜNDE ALINACAK DERSLERDE ÇAKIŞMA OLMAMALIDIR. ÇAKIŞAN DERSLER SİSTEME KAYDEDİLMEZ.

* FARKLI ENSTİTÜLERDEN BİRKAÇ TANE DERS ALACAK ÖĞRENCİLER ALMAK İSTEDİKLERİ TÜM DERSLERİ ONLINE OLARAK TEK FORM ÜZERİNDEN DOLDURMALIDIR. İTÜ ÖĞRENCİ İŞLERİNE TESLİM EDİLECEK İMZALI FORMLAR İSE HER ENSTİTÜ İÇİN BİRER NÜSHA ŞEKLİNDE OLMALIDIR.

* ONLINE GİRİLEN BİLGİLER İLE ÖĞRENCİ İŞLERİNE TESLİM EDİLEN FORM BİLGİLERİ AYNI OLMALIDIR.