2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı İTÜ Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Uluslararası Ortak Lisans Programına  Boş Kalan Kontenjanlar İçin Başvuru

İstanbul Teknik Üniversitesi ile Fashion Institute of Technology of SUNY tarafından ortak yürütülen “TEKSTİL GELİŞTİRME VE PAZARLAMA” programına boş kalan kontenjanlar için öğrenci alınacaktır.

Başvurmak isteyen adayların, 28 Eylül 2020 Pazartesi saat 17:00'a kadar ozipek@itu.edu.tr e-mail adresine TYT sınav sonuç belgesi, programa kaydolma istek ve gerekçelerini belirten ve en çok 300 kelimeden oluşan “Tercih Gerekçe Yazısı” nı mail göndermeleri ve 29 Eylül 2020 Salı günü saat 11.00’de Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi yapılacak Mesleki Eğilim Sınavı ve Mülakata katılmaları gerekmektedir.

Açıklama: 2020 TYT Puanı en az 150 ve daha yukarı puan alınmış olunması gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi için :
Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi
e-mail : ozipek@itu.edu.tr

İTÜ TEKSTİL GELİŞTİRME VE PAZARLAMA ULUSLARARASI ORTAK LİSANS PROGRAMI HAKKINDA GENEL BİLGİ

Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve New York' Devlet Üniversitesi’ne bağlı Fashion Institute of Technology (FIT) arasında yapılan işbirliği sonucunda açılmış bir “Çift Diploma” Programıdır. Öğrenciler, eğitimlerinin ilk 2 yılını İTÜ-İstanbul'da, son 2 yılını ise FIT - New York'da gerçekleştireceklerdir.

Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Programı’nda dersler İngilizce olarak verilecektir. Öğrencilerin öğrenime başlayabilmeleri için yeterli düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Bu sebeple, öğrenciler İngilizce dil seviyesini tespit eden TOEFL (Test of English as a Foreign Language) veya PTE sınavına girip başarılı olmak zorundadırlar. Programa kabul edilen; fakat yazılı TOEFL PBT sınavından en az 550 (TWE 4), internet tabanlı TOEFL IBT* sınavından 80 puan veya PTE sınavından en az 53 alamayan öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulu’nda yoğun İngilizce eğitimi alacaklardır. Öğrenciler, bir yıl yoğun İngilizce eğitiminden sonra, programa başlamadan önce İngilizce yeterlilik koşulunu sağlamak için belirtilen puanı almak zorundadırlar. Öğrencilere İngilizce yeterlilik koşulunu sağlamaları için en fazla iki yıl verilir.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı için bu programların öğrenim ücretleri: İngilizce Hazırlık Okuluna devam edecek öğrenciler için öğrenim ücreti 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için 7.700 TL ; lisans programında yıl başına 12.000 TL dir. FIT’in öğrenim ücreti bilgisine http://www.fitnyc.edu/bursar/tuition.php  internet adresinden ulaşılabilinir. İnternet sitesinde görülecek ücretler Fashion Institute of Technology’nin öğrenim ücreti ve temel harçlarından, öğrencinin programda öngörülen dönemlerde ABD’de bulunduğu süredeki zorunlu sağlık sigortası ücretinden oluşmaktadır. Öğrencinin FIT’de bulunacağı süre içinde yurt, yemek, kitap-kırtasiye ve kişisel ihtiyaçları için yapacağı harcamanın akademik dönem başına yaklaşık 10.000 ABD Doları tutacağı tahmin edilmektedir. Yukarıda belirtilen yıllık öğrenim ücretleri lisans eğitimini kapsamaktadır.
Yukarıda belirtilen öğrenim ücreti 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için belirlenmiş olup, önümüzdeki yıllarda öğrenim ücretlerinde meydana gelebilecek artışlar her eğitim-öğretim yılı başından önce öğrencilere ayrıca duyurulacak ve giriş yılına bakılmaksızın tüm öğrenciler o yıl için ilan edilecek yeni öğrenim ücretlerine tabi olacaklardır.

*Türkiye'de alınan TOEFL IBT sınav sonuçları sadece devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinin TOEFL sınav merkezlerinden alındığı taktirde geçerlidir.