2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İTÜ SUNY - TEKSTİL GELİŞTİRME VE PAZARLAMA (TEXTILE DEVELOPMENT AND MARKETING) PROGRAMI BAŞVURULARI

TC Uyruklu Adayların Ön Kayıt ve Mesleki Eğilim Belirleme Sınavı/Mülakat Prosedürleri

Programımıza başvurmak isteyen adayların izlemeleri gereken ön kayıt süreci ile mesleki eğilim sınavı ve mülakata ilişkin bilgiler aşağıda özetlenmiştir.

ÖNKAYIT

04-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/moda_tekstil/basvuru/ web adresinden online başvuru yapılması gerekmektedir. Online başvuru yapıldıktan sonra çıktısı alınması gerekmektedir.

Açıklama:  2019 veya 2020 TYT puanı en az 150 olması gerekmektedir.

MESLEKİ EĞİLİM BELİRLEME SINAVI/MÜLAKAT PROSEDÜRLERİ

1) Aday öğrenciler, 17 Ağustos 2020 Pazartesi günü saat 10.00 da Zoom uygulaması üzerinden yapılacak oturuma katılacaklardır. Bu oturumda kendilerinden istenen belgeler, en çok 300 kelimeden oluşan “Tercih Gerekçe Yazısı” ve “Mesleki Eğilim Belirleme sınavı” ile ilgili hususlar açıklanacaktır.
2) 18 Ağustos 2020 Salı günü saat 09.30 itibariyle Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi mülakatlar yapılacaktır.

PROGRAMA KABUL EDİLECEK ADAYLARIN İLANI

Programa kabul edilen adayların listesi 24 Ağustos 2020 tarihinde Öğrenci Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesinde duyurulacaktır.

İTÜ SUNY - TEKSTİL GELİŞTİRME VE PAZARLAMA (TEXTILE DEVELOPMENT AND MARKETING) PROGRAMI HAKKINDA GENEL BİLGİ

Textile Development and Marketing (Tekstil Geliştirme ve Pazarlama) Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve New York' Devlet Üniversitesi’ne bağlı Fashion Institute of Technology (FIT) arasında yapılan işbirliği sonucunda açılmış bir “Çift Diploma” Programıdır. Öğrenciler, eğitimlerinin ilk 2 yılını İTÜ-İstanbul'da, son 2 yılını ise FIT - New York'da gerçekleştireceklerdir.

2019 veya 2020 TYT puanı 150 veya daha yukarı puan alan ve programa ilgi duyan öğrenciler ilan edilen kontenjan için başvuruda bulunabilirler.

Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Programı’nda dersler İngilizce olarak verilecektir. Öğrencilerin öğrenime başlayabilmeleri için yeterli düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Bu sebeple, öğrenciler İngilizce dil seviyesini tespit eden TOEFL (Test of English as a Foreign Language) veya PTE sınavına girip başarılı olmak zorundadırlar. Programa kabul edilen; fakat yazılı TOEFL PBT sınavından en az 550 (TWE 4), internet tabanlı TOEFL IBT* sınavından 80 puan veya PTE sınavından en az 53 alamayan öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulu’nda yoğun İngilizce eğitimi alacaklardır. Öğrenciler, bir yıl yoğun İngilizce eğitiminden sonra, programa başlamadan önce İngilizce yeterlilik koşulunu sağlamak için belirtilen puanı almak zorundadırlar. Öğrencilere İngilizce yeterlilik koşulunu sağlamaları için en fazla iki yıl verilir.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı için bu programların öğrenim ücretleri: İngilizce Hazırlık Okuluna devam edecek öğrenciler için öğrenim ücreti 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için 7.700 TL ; lisans programında yıl başına 12.000 TL dir. FIT’in öğrenim ücreti bilgisine http://www.fitnyc.edu/bursar/tuition.php  internet adresinden ulaşılabilinir. İnternet sitesinde görülecek ücretler Fashion Institute of Technology’nin öğrenim ücreti ve temel harçlarından, öğrencinin programda öngörülen dönemlerde ABD’de bulunduğu süredeki zorunlu sağlık sigortası ücretinden oluşmaktadır. Öğrencinin FIT’de bulunacağı süre içinde yurt, yemek, kitap-kırtasiye ve kişisel ihtiyaçları için yapacağı harcamanın akademik dönem başına yaklaşık 10.000 ABD Doları tutacağı tahmin edilmektedir. Yukarıda belirtilen yıllık öğrenim ücretleri lisans eğitimini kapsamaktadır.
Yukarıda belirtilen öğrenim ücreti 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için belirlenmiş olup, önümüzdeki yıllarda öğrenim ücretlerinde meydana gelebilecek artışlar her eğitim-öğretim yılı başından önce öğrencilere ayrıca duyurulacak ve giriş yılına bakılmaksızın tüm öğrenciler o yıl için ilan edilecek yeni öğrenim ücretlerine tabi olacaklardır.

*Türkiye'de alınan TOEFL IBT sınav sonuçları sadece devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinin TOEFL sınav merkezlerinden alındığı taktirde geçerlidir.