2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İTÜ SUNY-MODA TASARIMI (FASHION DESIGN) ULUSLARARASI ORTAK LİSANS PROGRAMI BAŞVURULARI

TC Uyruklu Adayların Ön Kayıt ve Yetenek Sınavı/Mülakat Prosedürleri

Programımıza başvurmak isteyen adayların izlemeleri gereken ön kayıt süreci ile yetenek sınavı ve mülakata ilişkin bilgiler aşağıda özetlenmiştir.

ÖNKAYIT

1) 09 – 31 Temmuz 2018 tarihleri arasında http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/moda_tekstil/basvuru/ web adresinden online başvuru yapılması gerekmektedir. Online başvuru yapıldıktan sonra çıktısı alınması gerekmektedir.

2) Online başvuru formunun çıktısı ve hazırlanan portfolyo (portfolyo hazırlık linkine bakınız) , İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Moda Tasarımı Program Koordinatörüne (Prof. Dr. Cevza Candan, Gümüşsuyu Yerleşkesi)  en geç 31 Temmuz 2018  saat 17:00'a kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Portfolyo hazırlama hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Açıklama:  TYT puanı en az 150 olması gerekmektedir.

YETENEK SINAVI/MÜLAKAT PROSEDÜRLERİ

• Genel çizim yetenek sınavı  1 Ağustos 2018 Çarşamba günü, saat 10:30’da, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, Moda Tasarım Atelyesi’nde yapılacaktır. Adayların tamamı genel çizim yetenek sınavına BELİRTİLEN GÜN VE SAATTE katılmak zorundadır. Bu sınav yaklaşık 1.5 saat sürmekte olup; öğrencilerin sınava A4 boyutlarında beyaz kağıt, kuru/pastel vs. renkli boya kalemleri, kara kalem ile silgi getirmesi istenmektedir. Sınav sonuç  belgesinin internet çıktısını yetenek sınavına getirmeniz gerekmektedir.

•   1 - 3 Ağustos 2018   tarihleri arasında adaylar, başvuru sıralarına uygun olarak (Liste, İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi, Moda Tasarım Atelyesi panolarında ilan edilecektir) İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi’nde ilan edilen yer ve tarihlerde mülakata alınacaklardır.

•  Sınav sonuç  belgesinin internet çıktısını yetenek sınavına getirmeniz gerekmektedir.

PROGRAMA KABUL EDİLECEK ADAYLARIN İLANI

Programa kabul edilen adayların listesi 6 Ağustos 2018 tarihinde Öğrenci Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesinde duyurulacaktır.

İTÜ SUNY-MODA TASARIMI (FASHION DESIGN) PROGRAMI HAKKINDA GENEL BİLGİ

Fashion Design (Moda Tasarımı) Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve New York' Devlet Üniversitesi’ne bağlı Fashion Institute of Technology (FIT) arasında yapılan işbirliği sonucunda açılmış bir “Çift Diploma” Programıdır. Öğrenciler, eğitimlerinin 5 yarıyılını (1.yıl güz-bahar, 2. yıl güz dönemi ile 3. yıl güz-bahar) İTÜ-İstanbul'da, 4 yarıyılını (2. yıl bahar ve yaz dönemleri ile 4. yıl güz ve bahar dönemleri) ise FIT- New York'da gerçekleştireceklerdir.

TYT puanı 150 veya daha yukarı puan alan ve programa ilgi duyan öğrenciler ilan edilen kontenjan için başvuruda bulunabilirler.

Moda Tasarımı Programı’nda dersler İngilizce olarak verilecektir. Öğrencilerin öğrenime başlayabilmeleri için yeterli düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Bu sebeple, öğrenciler İngilizce dil seviyesini tespit eden TOEFL (Test of English as a Foreign Language) veya PTE sınavına girip başarılı olmak zorundadırlar. Programa kabul edilen; fakat yazılı TOEFL PBT sınavından en az 550 (TWE 4), internet tabanlı TOEFL IBT* sınavından 80 puan veya PTE sınavından en az 53 alamayan öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulu’nda yoğun İngilizce eğitimi alacaklardır. Öğrenciler, bir yıl yoğun İngilizce eğitiminden sonra, programa başlamadan önce İngilizce yeterlilik koşulunu sağlamak için belirtilen puanı almak zorundadırlar. Öğrencilere İngilizce yeterlilik koşulunu sağlamaları için en fazla iki yıl verilir.

Program dört yıllık olup, 1. yıl, 2.yıl Güz dönemi ve 3. yıl İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’nde (İstanbul), 2. yılın bahar ve yaz dönemleri ile 4. yıl güz ve bahar dönemleri FIT’de (New York) eğitim görülecektir. 2018 – 2019 Akademik Yılı için programın İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki öğrenim ücreti 1. Yıl (Güz ve Bahar Dönemleri) 12.000 TL, 2. Yıl (Güz Dönemi) 6.000 TL, 3. Yıl (Güz ve Bahar Dönemleri) 12.000 TL olup, Fashion Institute of Technology’e ödenecek güncel ücret bilgilerine http://www.fitnyc.edu/bursar/tuition.php internet adresinden ulaşılabilir. Bu ücretler Fashion Institute of Technology’nin öğrenim ücreti ve temel harçlarından ve Türkiye’deki üniversitesinin kayıt ücretinden oluşmaktadır. Öğrencinin FIT’de bulunacağı süre içinde yurt, yemek, kitap-kırtasiye ve kişisel ihtiyaçları için yapacağı harcamanın akademik dönem başına yaklaşık 12.000 ABD Doları tutacağı tahmin edilmektedir.

Yukarıda belirtilen yıllık öğrenim ücretleri lisans eğitimini kapsamaktadır. Türkiye’deki üniversitelerinde İngilizce Hazırlık Okuluna devam edecek öğrenciler için öğrenim ücreti 2018-2019 yılı için 7.700 TL olacaktır.

Yukarıda belirtilen öğrenim ücreti 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için belirlenmiş olup, önümüzdeki yıllarda öğrenim ücretlerinde meydana gelebilecek artışlar her eğitim-öğretim yılı başından önce öğrencilere ayrıca duyurulacak ve giriş yılına bakılmaksızın tüm öğrenciler o yıl için ilan edilecek yeni öğrenim ücretlerine tabi olacaklardır.

*Türkiye'de alınan TOEFL IBT sınav sonuçları sadece devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinin TOEFL sınav merkezlerinden alındığı taktirde geçerlidir.