Program Ön koşul
Akıllı Bina&Tesis Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4 (76.66/100) olmalıdır. Mimarlık, Şehir Bölge Planlama, Mühendislik veya Temel Bilimler alanlarında lisans eğitimini tamamlamış olan mezunlar başvurabilir. Yabancı dil aranmaktadır.
Bilgi Teknolojileri (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.1/4.0 (55.66/100) olmalıdır. Yabancı dil aranmaktadır.
Cephe Tasarımı ve Teknolojisi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. Mimarlık Bölümü, Mühendislik Bölümü ve cephe sektöründe en az 2 yıldır çalışan Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı Bölümü mezunları Programa kabul edilecektir. Yabancı dil koşulu bulunmamaktadır.
Deniz Ulaştırma Yönetimi (Tezsiz) (YL) "ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Kabul edilen programlar: Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makinaları İşletme Müh., Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Deniz İşletmeciliği, İşletme Müh., Gemi İnşaatı Müh., Deniz Teknolojisi Müh., Mühendislik Yönetimi, Makine Müh., Endüstri Müh., Deniz Harp Okulu ilgili bölümleri ve Program Yürütme Kurulunun onayı ile uygun görülen diğer bölümler. Program yürütme kurulunun uygun görebileceği diğer programlardan mezun olmuş adaylar için denizcilik sektörü ile ilgili mesleki tecrübe ve/veya denizcilik sektörü ile ilgili araştırmalarda faydalanılabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olmak şartı aranmaktadır. Yabancı dil koşulu aranmamaktadır."
Denizcilik Çalışmaları (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmamaktadır. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4 ( 53.33/100) olmalıdır. Yabancı dil aranmamaktadır.
Hava Aracı Yapıları ve Malzemeleri (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4 (53.33/100) olmalıdır. Mühendislik Fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir. Yabancı dil aranmaktadır.
Hazır Giyim Perakende ve Moda Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Dört yıllık lisans derecesi veren program mezunları başvurabilir. Yabancı Dil şartı yoktur ancak adayların İngilizce bilmeleri tercih nedenidir.
İnşaat Projeleri Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, İşletme, İşletme Mühendisliği ve İnşaat alanı ile ilgili diğer mühendislik lisans programlarından mezun olan öğrenciler kabul edilecektir. Yabancı dil aranmamaktadır.
İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.00 (65/100) olmalıdır. Tüm mühendislik programları, mimarlık, fizik, kimya, biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik mezunları tercih edilir. Yabancı dil aranmamaktadır.
İşletme (İngilizce) (MBA-İTÜ-KKTC) (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Herhangi bir lisans programından mezun olmak başvuru için yeterlidir. Yabancı Dil aranmaktadır.
İşletme ve Teknoloji Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES şartı yoktur. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.1/4 (55.66/100) olmalıdır. Yabancı dil aranmamaktadır
İnsan Kaynakları (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700,yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Yabancı dil aranmamaktadır. Yabancı öğrencilerden TÖMER C1 seviyesinde Türkçe istenmektedir
İnşaat Yönetiminde Bilişim (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Yabancı dil aranmaktadır.
Yöneticiler İçin İşletme (Executive MBA) (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4 (53.33/100) olmalıdır. En az 2 Yıl iş tecrübesi gerekmektedir. Yabancı dil aranmaktadır
Mühendislik Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.0 (60.33/100) olmalıdır. Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği dışındaki tüm Mühendislik Programları mezunları başvurabilir.
Rotorlu Hava Araçları (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4.0 (58/100) olmalıdır. Yabancı dil aranmaktadır
Büyük Veri ve İş Analitiği (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4 (53.33/100) olmalıdır. Mühendislik, Temel ve Sosyal Bilimler mezunları başvurabilir. Yabancı dil aranmaktadır.