İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURULARI
(Graduate Level Admission Application for 2023 - 2024 Academic Year, Fall Semester)

Lisansüstü Başvurusu (T.C. Vatandaşları için)
Graduate Level Admission Application for International Students (Uluslararası Öğrenciler)  (only for international students)
2.Öğretim (Tezsiz) Yüksek Lisans Başvurusu

Önemli Not 1: Yatay geçiş başvuruları LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜNE yapılacaktır (İstenilen evraklar kargo/posta ve e-posta yolu ile iletilebilir)

Önemli Not 2: Müzik 2.Öğretim (Tezsiz) Başvurusu Lisansüstü Başvurusu (T.C. Vatandaşları için) kısmından yapılmaktadır

Enstitü web adresi: https://www.lee.itu.edu.tr/

02.09.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar gereğince 2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca Araştırma Görevlisi kadrosunda olup (İTÜ veya bir devlet üniversitesinde olmak şartı ile), Üniversitemiz Yüksek Lisans Programlarından 2022-2023 Bahar dönemi mezun olan adaylardan mezun oldukları Yüksek Lisans Programının bulunduğu anabilim dalındaki doktora programına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kesin kayıt için gerekli evrakları 19 Haziran 2023 saat 16:00 a kadar agara@itu.edu.tr adresine e-mail yolu ile iletmesi gerekmektedir.

Mailde yazılması gerekenler;

• İrtibat telefonu
  • Kayıt yapılacak Doktora programının adı

Kayıt için emaille gönderilecek gerekli belgeler;

1. Kadrosunun bulunduğu kurumdan son bir hafta içinde alınmış yazı
  2. Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi (Diploma, Çıkış Belgesi, mezun olduğunu gösteren resmi yazı ya da e-devletten alınmış yazı)
  3. Not dökümü ( doktora için lisans + yüksek lisans transkriptleri gerekmektedir) (Lisans ve/veya Yüksek Lisans İTÜ öğrenciliğiniz varsa transkriptinizi sistemden alabilirsiniz)
  4. ALES, GRE veya GMAT sınav sonucunun internet çıktısı
  5. Nüfus cüzdanı fotokopisi (güncel olan).
  6. Yabancı Dil Muafiyet Belgesinin internet çıktısı (TOEFL,YDS,E-YDS,PTE,YÖKDİL)(internet çıktısı olan evraklar ilgili sitelerden kontrol edilerek alınacaktır bu nedenle sonuç belgesi kontrol kodu evrakta olmalıdır)
  7. Tezsiz Yüksek Lisans programları hariç, aynı anda birden fazla Lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez. Başka bir programda (Tezsiz hariç) kaydı olan öğrencilerin kesin kaydı alınmayacaktır.
  8. Başka yerde kaydı olan (Açıköğretim Lisans) öğrenciler Doktora kaydı için harç ödemek durumundadır.(harç tarihleri için daha sonra bilgilendirme yapılacaktır)

Not: tüm evraklar pdf olarak yüklenmelidir.