program önkoşul
Bilgi Teknolojileri (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. İTÜ yabancı dil koşulu minimum 55 dir.
Cephe Tasarımı ve Teknolojisi (Tezsiz) (YL) ALES ve Dil Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. Mimarlık Bölümü, Mühendislik Bölümleri,Cephe sektöründe en az 2 yıldır çalışan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, İç Mimarlık Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü mezunları başvurabilir.
Deniz Ulaştırma Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği, Deniz Mühendisliği, Denizcilik Yönetimi, Güverte Departmanı, Yönetim / Yönetim Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Denizcilik / Denizcilik Teknolojisi ve Müh. Ve Program Yönlendirme Komitesi tarafından onaylanan ilgili programların lisans derecesine sahip olmak. (Denizcilik sektöründe deneyim sahibi olan veya denizcilikle ilgili araştırmalarda kullanılabilecek bir konuda bilgi ve / veya deneyim sahibi olan Başvuru Sahibi Program Kabul Komisyonu tarafından dikkate alınacaktır.)
Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı Aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.1/4.0 (55.66/100) olmalıdır. Referans mektuplarının (2 adet) TÜRKÇE olması gerekmektedir.Varsa ALES,GRE veya GMAT mülakatta sunulabilir.
Hava Aracı Yapıla.&Malzemeleri (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4 (53.33/100) olmalıdır. Havacılık, Uçak, Uzay, Makine, Metalurji, Malzeme, Mekatronik ve alakalı mühendislik bölümlerinde lisans derecesi gerekmektedir. İTÜ Yabancı dil başarı koşulu minimum 55/100 olarak uygulanacak.
Hazır Giyim Perakende ve Moda Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Dört yıllık lisans derecesi veren programların mezunları başvurabilir. Yabancı dil koşulu aranmayacaktır.
İnşaat Projeleri Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.55/4.00 (66.16/100) olmalıdır. Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, İşletme, İşletme Mühendisliği, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Elektrik Mühendisliği, Makine Mühendisliği mezunları tercih edilir.
İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4.00 (53.33/100) olmalıdır. Tüm mühendislik programları, kimya, moleküler biyoloji ve genetik lisans programı mezunları başvurabilir. Yabancı dil koşulu aranmaz.
İşletme ve Teknoloji Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Tüm mühendislik eğitimi veren lisans programlarının ve iktisat/işletme eğitimi veren lisans programlarının mezunları başvurabilir. İstenen belgeler: 1) Diploma veya çıkış belgesi
2) Transkript
3) Programa neden başvurduğunu gösteren niyet mektubu
4) En az biri mezun olduğu programın hocalarından birinden olmak üzere 2 adet TÜRKÇE referans mektubu (2'den fazla referans mektubu istenmemektedir)
5) Yabancı dil yeterlik belgesi
6) -Varsa- ALES, GRE veya GMAT belgesi (Zorunlu değil)
İnşaat Yönetiminde Bilişim (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). İTÜ yabancı dil koşulu minimum 55 dir.
Yöneticiler İçin İşletme (Executive MBA) (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz.2 yıllık iş tecrübesi gerekmektedir. İTÜ yabancı dil koşulu minimum 55 dir.
Mühendislik Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.0 (60.33/100) olmalıdır. Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği Dışındaki tüm Mühendislik programları başvurabilir. İTÜ Yabancı dil başarı koşulu minimum 55/100 olarak uygulanacak.
Rotorlu Hava Araçları (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.35/4.0 (61.5/100) olmalıdır. Tüm 4 yıl ve üzeri programlar başvurabilir. İTÜ Yabancı dil başarı koşulu minimum 55/100 olarak uygulanacak.
Sağlık Sistemleri Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.00 (60.33/100) olmalıdır. Tüm mühendislik, genetik, biyomedikal ve Tıp fakültesi lisans mezunu olan öğrenciler başvurabilecektir. İTÜ Yabancı dil başarı koşulu minimum 55/100 olarak uygulanacak.
Büyük Veri ve İş Analitiği (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4 (53.33/100) olmalıdır. İTÜ Yabancı dil başarı koşulu minimum 55/100 olarak uygulanacak.
Akıllı Bina&Tesis Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. 4 yıllık Fen Bilimleri ve Mühendislik eğitimi almış olanlar başvurabilir. İTÜ Yabancı dil başarı koşulu minimum 55/100 olarak uygulanacak.